Menu

Tube Lessen

Op ons forum kunt u zich opgeven voor Tubelessen. Wat te verwachten:

De lessen zijn voor iedereen, mensen die het leuk vinden om tubes voor hun eigen werkjes te maken en het daar bij laten. Maar ook voor mensen die nog een stap verder willen. De basis lessen zijn een prima tool om af en toe eens een tube te maken voor je creaties en misschien dat je op een later tijdstip wel verder wilt leren.

De bedoeling van het leren tuben is het leren uitknippen van een persoon of object uit een plaatje. Daar zijn verschillende technieken voor, wat ik aanbied is de techniek met gereedschap selectie uit vrije hand.
Een plaatje uitknippen is niet zo moeilijk, dat kan iedereen leren. Wat wel lastig is en waar veel werk in zit is het mooi maken van de rand en ook eventueel de haren. Oefenen is de enige manier om het goed onder de knie te krijgen. Oefenen om jezelf te verbeteren en je eigen manier van werken te ontwikkelen die jij prettig vind werken.
Wil jij in de toekomst je gevorderden diploma halen? Dan vraag ik aan je om te laten zien dat je aan het oefenen bent. Laat tussen de lessen door tubes van jezelf zien, uit eigen initiatief op het niveau waar je op dat moment bent. Maak een map aan met oefentubes en plaats regelmatig tubes. Je kan hier eventueel afbeeldingen voor gebruiken die ik hier heb geplaatst. Let dan wel even op dat de afbeelding aansluit op het niveau waar je zit.

De lessen volgen zich in moeilijkheidsgraad op, na 10 lessen kun je examen doen voor het eerste basisdiploma: uithalen, controleren en afwerken.
Na het eerste basisdiploma komen de volgende basisvaardigheden aan bod: Het uithalen en afwerken van ronde vormen, het uithalen van glazen voorwerpen en transparant maken, vorm behoud en verbindingen met repareren en nog een oefen les. Na basisdiploma 1 kun je examen doen voor basisdiploma 2.

Na de twee basisdiploma’s  kun je mij laten weten of je verder wilt. Het zijn niet de lessen die je een gevorderd tuber maken maar de ervaring en de zelfstandigheid.
Wat je moet doen voor het gevorderden examen is tubes maken en inleveren en dan ga ik je aanwijzingen geven waar je jezelf kan verbeteren. Tot je op een niveau zit dat je examen kan gaan doen, voor het diploma gevorderden. Ik geef aan wanneer je daar aan toe bent en het examen kan gaan doen.
Wat ik van je vraag op dit examen is dat je:
–   Zelfstandig kan uitknippen en loze pixels kan verwijderen
–   Zelfstandig achtergebleven achtergrond en wazen ziet en verwijderd
–   Zelfstandig de uitlijn maakt die mooi uitsluit op de tube
–   Zelfstandig onvolkomenheden ziet en repareert

Pas als je dit examen haalt ga ik je haren leren maken. Het heeft geen zin om haren te gaan leren maken terwijl je nog niet zelfstandig een schone tube kan maken. Het  maken van haar kost namelijk bijna net zoveel oefening als bij het leren uitknippen en uitlijnen van een tube.
Het maken van haren is ook weer oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Laat zien in je oefenmap dat je ermee bezig bent. Als ik denk dat het niveau dusdanig is dat je een examen kan doen dan ga ik dit aangeven.
Het vierde diploma is een gevorderden diploma met toevoeging haren.
Heb je dit diploma gehaald, petje af want het is een lang traject met veel geduld en oefening!

Zo weet je wat je ongeveer te wachten staat en kun je voor jezelf alvast gaan bepalen tot hoever je wilt gaan.

Heb je nu zin gekregen om het tuben te leren kun je je nog registeren op ons forum en je opgeven.
Velen in de psp wereld zullen Linda al wel kennen van Linda PSP Design.
les%2019%20_zps3hirajbl